Polen opfordrer EU til at støtte Auschwitz-fonden

  Polens_udenrigsminister_Radek_Sikorski_beder_EU_om_penge_til_Auschwitz

  Radek Sikorski, Polens udenrigsminister, opfordrede i dag i Bruxelles sine europæiske kolleger og EU til at støtte Auschwitz-fonden, så lejrens fremtid kan sikres.


  Nazi-tysklands udryddelseslejr Auschwitz ved Krakow er i forfald. Udenrigsminister Radek Sikorski beder nu EU om penge til lejren.


  Den tidligere tyske udryddelseslejr Auschwitz er nedslidt og trænger til en gennemrestaurering, hvis gæster fra hele verden også fremover skal kunne besøge stedet.

  120 millioner euro

  Polens udenrigsminister Radek Sikorski var i Bruxelles i dag og sagde, at hvis Auschwitz-fonden fik et engangsbeløb på 120 millioner euro, så vil det kunne sikre både drift og restaurering af stedet i mange år fremover, skriver news.pl idag.

  Vigtig for eftertiden

  Sikorski sagde også, at vedligeholdelse af den tidligere nazistiske dødslejr især er vigtig for de kommende generationer specielt i en tid, hvor statsledere og religiøse ledere i visse lande tvivler på Holocaust samtidig med, at vidnerne til de tragiske begivenheder falder bort.

  Ny fond

  Auschwitz-fonden blev stiftet i januar i år og skal skaffe penge til at sikre driften og en omfattende restaurering af både Auschwitz og Birkenau.

  I 2008 blev den tidligere dødslejr Auschwitz besøgt af 1,1 millioner mennesker fra hele verden.