polens_forsvarsminister_Siemoniak_polennu

Polens forsvarsminister Tomasz Siemoniak vil flytte soldater og militært isenkram fra den vestlige del af landet, til Polens østlige grænser. Foto: Polens Forsvarsministerium.


LUBLIN: Polens forsvarsminister oplyser, at forsvaret af den østlige del af landet vil blive styrket markant i en ny plan.


Der kommer flere ressourcer til forsvaret af Polens østlige grænse, oplyste Polens forsvarsminister Tomasz Siemoniak, da han besøgte officerer i Chelm. Der vil blive investeret i nye anlæg, og i mere militært isenkram.

Del af plan

Udtalelsen kommer som opfølgning på en meddelelse i oktober, hvor ministeren fortalt at det østlige Polen skulle styrkes, og at det er en plan der rækker mange år ud i fremtiden.

Mest militær i vest

– Lige nu er det sådan, at de fleste af vores baser ligger i den vestlige del af landet, og 80 procent af hæren er i den del af landet, sagde Siemoniak i Chelm. Polens forsvar er traditionelt bygget op mod en historisk fjende i vest, og det er den balance i landet, forsvarsministeren nu vil lave om på.

Ny sikkerhedsplan

Siemoniak vil ikke afsløre detaljer om planerne, men siger dog at de vil basere de nye investeringer på den eksisterende infrastruktur i Polens Forsvar.

– Det er for tidligt at komme ind på detaljer, siger ministeren. Han oplyser også, at planen er en del af en ny sikkerhedspakke, som Polens statsminister Ewa Kopacz vil offentliggøre i nær fremtid.

– Det er en stor beslutning, der vil indebære store investeringer. Den østlige del af landet har brug for det, sagde ministeren til Polsk Radio.