Polen Rundt på jubilæums visit i Kroatien

  tour_de_polen_rundt_2014_rafal_majka_polennu

  Polakken Rafal Majka, der kører for Tinkoff-Saxo holdet, vandt dette års Polen Rundt. Foto: Jakub Wozniak, polennu.dk.


  WARSZAWA: Kroatien vil gerne have en etape af Polen Rundt i 2016, når nationen kan fejre sit 25 års jubilæum.


  Selv om intet endnu er aftalt i detaljer, så tyder alt på at Polen Rundt i 2016 vil bestå af en etape i Kroatien, der kan fejre 25 års jubilæum som selvstændig nation.

  Internationalt løb

  Polen Rundt – eller Tour de Polen – er en del af World Touren, og tiltrækker mere om mere international opmærksomhed. Og kroaterne har store planer for markeringen af de 25 år som selvstændig nation.

  Forslag til fransk visit

  Der har været afholdt møde i kroatiske hovedstad, Zagreb mellem kroatiske og polske arrangører og sponsorer, for at udarbejde et konkret forslag til en fransk visit for Polen Rundt i Kroatien. Den afventes nu, før der tages en endelig beslutning.

  Polakkernes foretrukne

  Selv om de er Kroatien der har bedt om at få cykelløbet til landet, så er Kroatien langt fra ukendt for polakkerne. Det er nemlig polakkernes foretrukne rejsemål, når det gælder sommerferie i udlandet.

  Før i andre lande

  Det er heller ikke første gang, at Polen Rundt har franske visiter i andre lande. Polen Rundt blev i år skudt i gang i Gdansk af Lech Walesa, men havde en afstikker til Slovakiet, og tidligere er etaper af Polen Rundt blev gennemført i Italien, Slovakiet og Tjekkiet.

  Bjarne Riis vinder

  Den 24-årige Rafal Majka, der kører for Bjarne Riis holdet, Tinkoff-Saxo, vandt seneste Tour de Polen – eller Polen Rundt, lige som han også havde stor succes ved Tour de France.