Polen sættes igen ned i international rating

  ny_vurdering_af_polsk_kredit_rating_polen_polennu

  Det er ikke god læsning for polakkerne, and et af verdens tre største kreditvurderingsbureauer Moody’s, netop har ændret Polens status til negativ. I januar advarede Moody’s om udviklingen. Arkivfoto.


  NEW YORK: Det amerikanske kreditvurderingsbureau Moody’s, har netop nedgraderet Polen i ny rating.


  Det amerikanske kreditvurderingsbureau Moody’s (Moody’s Investors Service) har ændret Polens status fra ”stabil” til ”negativ”- mens ratingen på A2 fastholdes.

  Stigning i udgifter

  Beslutningen begrundes af Moody’s med de finanspolitiske risici der er forbundet med en betydelig stigning i de løbende udgifter. I begrundelsen hedder det om investeringsklimaet, at der er sket et skift fra stabile til mere uforudsigelige politikker og lovgivning, skriver Moody’s.

  Advarsler i januar og april

  Moody’s – som er et af verdens tre største vurderings bureauer – advarede allerede i januar Polen med en nedgradering, efter at kollegaen Standard & Poors tidligere samme måned havde gjort det samme. I april advarede Moody’s Polen om, at den forfatningsmæssige krise kan skade landets status som attraktivt for udenlandske investorer.

  Ned i januar

  Standard & Poors sænkede i januar Polens kreditvurdering til BBB + fra en status som A -. Den gang advarede S&P om, at der kunne komme yderligere nedjusteringer, fordi den nyvalgte Lov og Retfærdigheds-regering (PiS), havde svækket vigtige og uafhængige institutioner.