Polen satser på indiske turister med Bollywood film

Maja_Gionnaccaro_polennu
Foråret synes at være på vej til Polen. Søndag kan temperaturerne nå 15 – 16 grader i de sydlige og vestlige dele af Polen. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

Warszawa kommer til at danne rammen om en ny Bollywood film med titlen: Kick. Optagelserne er igang. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk


WARSZAWA: En ny film fra indiske Bollywood, der optages i Polen, ventes at kunne tiltrække flere indiske turister til Polen.


Et filmhold fra Bollywood har påbegyndte indspilningerne til filmen Kick, der optages i Polens hovedstad Warszawa.

Bollywood-produktionen har den berømte indiske skuespiller Salman Khan i hovedrollen og skal blandt andet indeholde action scener fra Kulturpaladset i Warszawa’s centrum.

Kan give øget indisk turisme

Det er håbet, at filmen vil føre til en øget interesse for Polen som turist-mål blandt de mange millioner indiske seere af Bollywoods film.

Flere andre europæiske lande har allerede med held benyttet Bollywood som udstillingsvindue for deres land over for indiske turister.

Film er effektive

Det er Polens Turistorganisation POT, der sammen med Film Polska Productions har arbejdet på at få Bollywood til Warszawa.

– Erfaringen fra andre lande viser, at de indiske films gennemslagskraft som reklamesøjle er enorm. Det ses for eksempel for flere schweiziske byer, der er blevet kendt gennem film og som nu er blevet et yndet rejsemål for nygifte indere, siger formanden for POT Rafal Szmytke til dagbladet Rzeczpospolita.

POT har siden 2013 kørt en kampagne i Asien og Indien med titel Poland. Come and find your story. Sideløbende med reklamekampagnen har POT systematisk gået efter at tiltrække indiske filmproducenter til Polen.

Interesserede i storbyer og indkøb

Ifølge POT er de indiske turister i Polen mest interesserede i de polske storbyer som Krakow og Warszawa samt feriebyen Zakopane i bjergene i det sydlige Polen. De er også interesserede i de steder, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

De indiske turister er krævende, når det gælder standarden på restauranter og madvarer, men de bruger til gengæld mange penge i shopping centre og på traditionelt polsk håndværk.

Enormt marked for turister

Den indiske middelklasse vokser i disse år og består i dag af 56 millioner mennesker. Den australske turist organisation Tourism Australia vurderer, at 50 millioner indere vil rejse udenlands i 2020, og Indien regnes for verdens andet hurtigst voksende marked for turister næst efter Kina.

POT vurderer, at 100 millioner indere kommer til at se Bollywoods film fra Warszawa, og at den derudover vil blive vist i lande som Pakistan, Indonesien, Tailand, Kina, Japan og USA.