Polen slog Frankrig og er i semifinalen ved VM

polen-FRANKRIG-03

De polske spillere jubler efter den historiske sejr.

NOVI SAD: Polen er i semifinalen ved VM i håndbold for kvinder efter en sejr på 22-21 over Frankrig.

For første gang nogensinde er Polens kvinder blandt de fire sidste hold ved et verdensmesterskab i håndbold.

Polen vandt 22-21 onsdag over Frankrig og møder værtslandet Serbien i semifinalen.

Polen kom i starten bagud med 3-5, men så gentog holdet kunststykket fra ottendedelsfinalen mod Rumænien og scorede syv gange i træk, uden at modstanderen fik et eneste mål.

Mod slutningen af første halveg gik begge hold i stå, og hverken Polen eller Frankrig formåede at score de sidste fem minutter. Ved pausen førte Polen 11-8.

Frankrig kom tæt på

I starten af anden halveg kom der gang i scoringen igen og efter seks minutter var stillingen 14-13 til Polen.

Tættere på kom Frankrig ikke på sejren. Resten af kampen var polakkerne foran med et, to eller tre mål.

Syv sekunder før tid lavede Frankrig kampens sidste mål, men det var Polen, der kunne juble til sidst over den historiske sejr, som giver adgang til semifinalen.

Træner manglede ord

Polens træner, Kim Rasmussen, erkendte efter kampen, at Polens sejr var en overraskelse.

– Jeg har ikke ord til at forklare det. At slå et hold som Frankrig er ufatteligt. De er et af verdens bedste hold. At vi så slår dem i kvartfinalen til VM, er bare endnu større.

Den polske spiller Kinga Grzyb havde det på samme måde som sin træner:

– Jeg forstår stadig ikke helt, hvad der skete i dag. Vi er alle så glade.

Danmark også i semifinalen

I semifinalen møder Polen Serbien, som også skabte en overraskelse ved at slå de regerende verdensmestre fra Norge.

I den anden semifinale spiller Brasilien mod Danmark, der vandt 31-28 over Tyskland.