Polen søger arbejdskraft i Nepal, Indien og Bangladesh

  arbejder_loen_gdansk_polen_jens_moerch

  Arbejdskraftmanglen i Polen er nu så stor, at flere virksomheder søger til Asien for at finde medarbejdere. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: De ukrainske gæstearbejdere er ikke nok til den polske vækst, flere virksomheder importere arbejdskraft fra Nepal, Indien og Bangladesh.


  Arbejdskraft fra Nepal, Indien og Bangladesh efterspørges i stigende grad blandt de polske virksomheder.
  Det bekræfter nye tal fra Arbejdsministeriet.

  Ny rekord

  I første halvdel af 2017 blev der registreret et rekordantal ansøgninger om arbejdstilladelse til borgere fra de tre lande. I alt modtag myndighederne 4.342 ansøgninger fra den gruppe.

  Eksperter forventer, at tendensen vil blive mere markant i de kommende år, da det polske arbejdsmarked i stadig stigende grad har brug for udenlandsk arbejdskraft.

  Stadig fra Ukraine

  – Naturligvis står ukrainere stadig for den største andel af de udlændinge der arbejder i Polen, men det er klart, at det ikke længere er tilstrækkelige for den polske vækst, siger Marcin Kolodziejczyk fra rekrutteringsbureauet Grupa Progres til Polsk Radio.

  Kolodziejczyk peger på at især indenfor fødevareindustrien – i fisk-, kød- og frugtbranchen er den asiatiske arbejdskraft attraktiv.