Polen trodser IOC: Udelukker Rusland og Hviderusland

Europæiske Lege 2023 Krakow
Den naturskønne region Malopolska, hvor Krakow er hovedby, bliver vært for de Europæiske Lege 2023. Men det bliver uden atleter fra Rusland og Hviderusland. Dermed trodser Polen IOC. Foto: EOC.

KRAKOW: Polen trodser anbefalingen fra den Internationale Olympiske Komite (IOC), om at udelukke Rusland og Hviderusland til European Games.


Polen udelukker Rusland og Hviderusland. Det sker trods anbefaling fra den Internationale Olympiske Komite (IOC) om at invitere landene med.

Polen er i juni og juli værtsland for OL-arrangementet de Europæiske Lege 2023 (European Games), der gennemføres i Krakow i år.

Polen er dermed det første land, der har sagt fra overfor opfordringen var IOC om at tillade russere og hviderussere at vende tilbage til international sport under neutralt flag.

Den polske regering har fordømt IOC’s anbefaling, og har meddelt at man vil forsøge at udeblive fra næste års OL, såfremt det gennemføres med deltagelse af repræsentanter fra Rusland og Hviderusland.

(Artiklen fortsætter under)

Det er tredje gang at de Europæiske Lege gennemføres, og i år er det i Krakow/Malopolska-regionen fra den 21. juni til den 2. juli 2023. Det er blandt andet den Europæiske Olympiske Komite (EOC), der står bag legene. Den danske OL-repræsentant, Niels Nygaard repræsenterer EOC ved European Games 2023 i Krakow.

LINK European Games 2023

Ingen fra Rusland og Hviderusland

– Organisationskomiteen støtter de ukrainske myndigheders holdning, der modsætter sig optagelse af russere og hviderussere til sportskonkurrencer, i det mindste indtil Ruslands blodige krig i Ukraine ikke er afsluttet, hedder det i en erklæring fra Polens OL-komite (POC).

– I betragtning af, at situationen på fronten i Ukraine ikke har ændret sig, og at russiske bomber fortsat regner ned over ukrainske byer, herunder også sportsfaciliteter, så finder vi IOC’s anbefaling for rystende, skriver POC.

LINK: Meddelelse fra de Europæiske Lege 2023

Polens statsminister, Mateusz Morawiecki, kalder beslutningen for; en skandale og et forræderi mod sportens sande ånd. Han lover, at Polen vil gøre alt for at holde sporten fri for russisk indflydelse, sagde han tirsdag.

Støt polennu.dk – med lidt hver måned

DKK 50,00 pr. måned

DKK 100,00 pr. måned

Støt polennu.dk og Polen i Danmark