Polen, Tyskland og Holland forbereder sig på krig

Polen, Tyskland og Holland har indgået aftale om troppebevægelser på grund af truslerne fra Rusland. Aften blev underskrevet af de tre landes forsvarsministre i Bruxelles. Foto: MON.

BRUXELLES: Forsvarsministrene fra Polen, Tyskland og Holland har indgået aftale, der skal sikre hurtige troppebevægelser.


Polen, Tyskland og Holland har indgået en ny aftale om troppebevægelser. Det oplyser Polens vicestatsminister og forsvarsminister, formand for PSL Władysław Kosiniak-Kamysz.

Aftalen blev formaliseret i Bruxelles, og underskrevet ved en ceremoni med de tre landes forsvarsministre. Kosiniak-Kamysz siger, at i kølvandet på krigen i Ukraine er det meget vigtigt at fremskynde og gøre det nemmere at flytte soldater på tværs af grænserne.

Polen, Tyskland og Holland: Mindre bureaukrati

Den polske forsvarsminister siger, at det er nødvendigt at fjerne tidskrævende og bureaukratiske processer.

– Bureaukratiet begrænser effektiviteten af vores operationerne, sagde ministeren på et pressemøde.

– Denne hensigtserklæring vil effektivisere proceduren for troppebevægelser, gennem bedre koordinering og harmonisering. Det vil bidrage til at styrke sikkerheden i hele EU og for alle NATO-allierede, siger forsvarsministeren.

Den 24. februar 2022 indledte Rusland for anden gang angreb på Ukraine. Det er den største væbnede konflikt i Europa siden Anden Verdenskrig.

Torsdag er den 708. dag i Ruslands anden krig i nyere tid mod Ukraine. Den første blev indledt i 2014.

Forberedelser til krig eller ej. Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på
DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.

Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.