Polen videre til ottendedels-finalen ved håndbold VM

Polen_er_i_ottendedelsfinalen_efter_hård_sejr_mod_Angola_ved_håndbold_VM_2

Polakkerne havde især i første halvleg store problemer mod et hurtigt og stærkt angolansk landshold, men de polske piger fik styr på spillet i anden halvleg og endte med en sejr på 29-27. Foto: ZPRP.

NÆSTVED: Polen fik sikret sig en plads i VM ottendedels-finalen, men de polske håndbold-piger måtte kæmpe hårdt for sejren over Angola.

Polen mødte onsdag Angola i sin fjerde gruppekamp ved håndbold VM i gruppe B i Næstved. Polen havde to sejre med i bagagen mod Cuba og Kina og et nederlag mod Sverige.

Stærke modstandere

Polakkerne havde dog svært ved at følge med de hurtige modstandere fra Angola, som efter bare syv minutter kom foran med 5-1. Angola sad på kampen i hele første halvleg og de polske piger måtte gå til pause bagud 15-12.

-Først og fremmest tillykke til Angola for en rigtig flot kamp. De gjorde det mere end svært for os. Vi fik en dårlig start, blandt andet fordi de var rigtig stærke. Vi fandt ikke løsningerne og det straffede de, sagde polakkernes danske træner Kim Rasmussen på pressemødet kort tid efter kampen.

Kneben polsk sejr

Polakkerne viste efter kampen langt mere gejst og hentede hurtigt modstanderne. Det var dog først de sidste minutter, at Polen sikrede sig sejren med stillingen 29-27.

– Vi kom langt bedre ud til anden halvleg, hvor det lykkedes os at få åbnet deres forsvar. Vi begynder at stå sammen som et hold i stedet for at spille individuelt, og dermed begyndte vi også at få en masse selvtillid. Så stod vores forsvar også langt bedre, og det pressede dem til at lave fejl, forklarede Polens danske træner kort til efter slutfløjtet.

Sikker på ottendedels-finale

Polen sikrede sig med onsdagens sejr, at de går videre til ottendedels-finalen, men polakkernes sidste gruppekamp mod Holland har stor betydning for Polens placering i gruppen og dermed den kommende modstander.

Holland venter

Vinder Polen fredagens kamp mod Holland, vil Polen ende som nummer to i gruppen foran Holland, mens Polen med et nederlag vil ende på en tredjeplads. Cheftræner Kim Rasmussen er dog forsigtig i sine forventninger forud for kampen.

– Som jeg ser det, så er Holland kæmpe favoritter. De her ikke-europæiske hold har været rigtig hårde ved os. Vi har spillet imod et europæisk hold (Sverige, nederlag 30-31 red.) og der spillede vi super godt, så vi håber, at den europæiske spillestil passer os lidt bedre. Med det sagt, så har Holland et super hold, med flere stjernespillere, som kan afgøre kampen til deres fordel. Vi får af se, vi vil selvfølgelig forsøge at gøre alt hvad vi kan for igen at levere en god præstation imod en god europæisk nation, sagde Kim Rasmussen forud for fredagens kamp.