Polen vil alligevel ikke sige nej til kinesisk 5G-net

  spionage_kina_polen

  Den kinesiske it-giganter Huawei får sikkert alligevel mulighed for at byde ind på det polske 5G net, siger digitaliseringsministeren i Polen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polen vil alligevel ikke udelukke en 5G-netaftale med kinesiske Huawei. Det kan blive alt for dyrt.


  Polens minister for digitalisering, der også har ansvar for cybersikkerhed, Karol Okonski, siger ifølge Reuters, at Polen ikke længere vil udelukke Huawei fra at byde ind på 5G-netværket. Det gør man, fordi andre løsninger kan føre til højere omkostninger, siger ministeren.

  I januar udelukkede polakkerne ellers kinesiske Huawei, efter en omfattende sag om spionage, som kineserne afviser at stå bag.

  Højere priser uden Kina

  Play, der er Polens største mobiloperatør, siger at et forbud mod Huawei vil øge priserne, og forsinke udbredelsen af nye teknologier. Play hævder også, at man endnu ikke har set beviser for sikkerhedsproblemerne med det kinesiske udstyr.

  EU og USA splittet

  USA har i længere tid advaret allierede mod at benytte sig af Huawei som leverandør. Med beslutningen læner Polen sig op af EU-kommissionen der ikke vil forbyde kinesiske Huawei i EU-landene, men som til gengæld vil stille større krav til dem, i forbindelse med udbredelsen i Europa.