Polen vil forbyde energidrikke til unge under 18 år

energidrikke
Energidrikke forbydes i Polen fra årsskiftet, siger den polske sportsminister. En ny lov skal forbyde unge under 18 år at købe energidrikke. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen vil forbyde salg af energidrikke til unge under 18 år. Det er de sundhedsskadelige konsekvenser der er årsagen.

LÆS  Tysk-polsk bro genåbnet for fodgængere og cykler

Polens sportsminister har fremlagt et lovforslag, der vil forbyde salg af energidrikke til under 18-årige. Forbuddet skal være gældende fra 2024. Forslaget får stor ros i lægelige kredse, hvor man længe har advaret mod de særlige energidrikke. Sammen med forbuddet, skal der iværksættes informationskampagner om skadevirkninger ved energidrikke.

Sportsministerens forslag bliver hilst velkommen hos lægerne. ​​Lederen af Warszawa college for familiepsykologi, Michal Sutkowski, kalder forbuddet et skridt i den rigtige retning.

Kampagne om energidrikke

– Det skal følges op af en god informationskampagne for at gøre forbrugerne opmærksomme på konsekvenserne ved at drikke energidrikke, siger han til wp.pl.

– Energidrikke indeholder stoffer, der virker euforiserende på kroppen og som påvirker centralnervesystemet og hele hjerte-kar-systemet. Misbrug af stofferne kan forårsage hjerteforstyrrelser, epileptiske anfald og det kan forårsage pludselig hjertestop, siger Sutkowski.

– En liter energidrik koster et par zloty i discountbutikker. Det giver lige så meget koffein som 6 til 8 kopper sort kaffe. Selvom vi ikke kan forestille os, at børn og unge drikker en liter kaffe i en pause, så får de samme mængde i energidrikke, der er som pakket ind i slik, siger sports- og turistminister Kamil Bortniczuk til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder

 

LÆS  Slutspurten af Polens største indsamling er sat ind

LÆS  Spædbørnsdødelighed steget efter reelt abortforbud