Polen vil have EM 2020 fodbold til Warszawa

det_nationale_stadion_i_warszawa_

Polens nationalstadion i Warszawa er kandidat som stadion til EM 2020 i fodbold, der for første gang skal spilles i 13 forskellige lande. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


WARSZAWA: Polen byder sig ind som vært til EM 2020 i fodbold, der for første gang skal spilles i mange lande.


Når der skal spilles om EM i fodbold i 2020, bliver det for første gang et mesterskab, der skal spilles i mange lande. Ikke mindre end 13 europæiske byer skal der findes.

Nyt nationalstadion

Onsdag besluttede det polske fodboldforbund, PZPN, at de vil arbejde for at det nye nationalstadion i Warszawa, bliver et af de 13 steder til EM 2020 i fodbold. Det nye nationalstadion i Polen åbnede sidste år, og lagde græs til åbningskampen mellem Grækenland og Polen ved EM 2012 i fodbold. Sommerens EM i fodbold blev spillet i fire polske og fire ukrainske byer.

Eneste polske

Formanden for PZPN, den tidligere landsholdsangriber Zbigniew Boniek, siger, at det nationale stadion i Warszawa er det eneste stadion i Polen, der opfylder UEFA’s krav i 2020. Alle stadion til slutrunden skal have plads til mindst 50.000 tilskuere. Warszawa har plads til 58.000.

For første gang

UEFA meddelte i januar, at EM 2020 i fodbold, som det første nogensinde, skal spilles på stadions i 13 forskellige lande. I 12 af byerne spilles puljekampe og kvartfinaler, og en by skal danne ramme om semifinaler og finalen.