Polen vil ikke acceptere modregning af bøder

EU-domstolen
Polen vil ikke acceptere, at EU modregner bøder i de penge som den polske regering skulle modtage til andre formål. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens regering er stærkt utilfreds med, at EU nu tilbageholder penge, som Polen ikke har betalt i bøder fra EU-domstolen.

LÆS  Hver tredje højesteretsdommer afviser nye kolleger

Polen har ikke tænkt sig at betale de bøder, som EU-domstolen har idømt Kaczynski-regeringen for ikke at stoppe udvidelsen af Turow-kulminen.

Den polske regerings talsmand sagde tirsdag, at Warszawa vil protestere mod Europa-Kommissionens beslutning om at trække bøden fra penge som Polen skal modtage fra EU.

– Kommissionen har informeret Polen om, at EU vil fortsætte med modregningen af ​​betalinger for bøder, der skal betales i henhold til sag C-121/21 C – Tjekkiet mod Polen om Turów brunkulsmine, sagde EU-Kommissionens talsmand Balazs Ujvari tirsdag.

Modregningen er for bøder i perioden fra 20. september til 19. oktober.

Den polske regerings talsmand Piotr Müller, siger til det regeringskontrollerede nyhedsbureauet PAP, at Warszawa har afvist at lukke Turów-minen for “at beskytte landets energisikkerhed og stabiliteten i beskæftigelsen i elsektoren”.

– Det er især vigtigt i forbindelse med de nuværende geopolitiske trusler fra Rusland, sagde talsmanden.

Intet grundlag for bøder

Polen mener ikke, at EU-Domstolens afgørelse om Turów har noget juridisk eller faktuelt grundlag.

– Polen vil bruge alle juridiske muligheder for at appellere afgørelsen fra Europa-Kommissionen. Ikke mindst fordi den tjekkiske og polske regering i sidste uge blev enige om et forlig i sagen, siger talsmanden.

Støt polennu.dk og få flere nyheder fra Polen på dansk. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.

 

LÆS  EU-formand står fast: Ingen penge før ændringer

LÆS  Hver tredje højesteretsdommer afviser nye kolleger