Polen vil lytte til EU og ændre ny lov

    polske_butikker_holder_lukket_i_morgen_og_mandag

    Efter EU Kommisionens indsigelser overfor Polens nye skat på detailbutikker, er loven der blev indført 1. september nu suspenderet. EU mener at der kan være tale om ulovlig statsstøtte. Arkivfoto.


    WARSZAWA: Den ny skat på omsætningen i detailbutikker er suspenderet efter et besøg fra Europa-Kommissionen i denne uge, siger Polens finansministeren.


    Den nye skat på detailhandelsomsætning, der blev indført ved månedens begyndelse, bliver lavet om igen.

    Det står klart efter Europa-kommissionens besøg i Warszawa, oplyser den polske finansminister Pawel Szalamacha.

    Ulovlig statsstøtte

    Bruxelles er bekymret for, at den nye skat vil favorisere de mindre butikker, og at dette kan betragtes som ulovlig statsstøtte. Den nye skat på omsætningen stiger i procent i takt med at omsætningen øges, noget der uden tvivl vil gavne små butikker mest.

    Flere samtaler

    Polen har gentagne gange forsøgt at overbevise Bruxelles om at loven er nødvendig for at give de små butikker bedre vilkår i konkurrence med de store butikker. Men trods indsigelserne, ophæver Polen nu altså loven indtil der er klare aftaler med EU om hvorvidt den ny skat er ulovlig statsstøtte.

    Penge til børn

    Det var ventet at den nye afgift vil indbring 1,6 milliarder zloty, som skal være med til at finansiere regeringens dyre reform, 500+. Det var et af den nye regerings valgløfter, sammen med skatten på salg i detailbutikker, der nu foreløbig er suspenderet.