Polen vil overvåge grænser med kameraer

  Grænsen_mellem_Polen_og_Ukraine_0

  Den polske regering vil opstille kameraer langs grænserne mod øst, som også er Schengens østlige grænse. Billedet er fra en af grænseovergangene mellem Polen og Ukraine. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den polske regering arbejder på en lovændring, der betyder at Polen fremover kan overvåge grænser med kameraer.


  Den polske regering vil gennemføre en lovændring der betyder, at landet kan overvåge grænserne med kameraer.

  Smuglere og illegale

  Ifølge Indenrigsministeriet i Polen skal kameraerne hjælpe det polske grænsepolitiet til at kunne afsløre smuglere og illegale indvandrere.

  Registrere nummerplader

  Kameraerne skal også kunne overvåge og registrere nummerplader på alle de biler der passere grænsen, hvorefter oplysningerne arkiveres i en database.

  Schengen grænsen

  Projektet skal sikre Polens østlige grænser, der også er vores fælles Schengen-grænse, men lovforslaget rummer også mulighed for at opstille kameraer langs kysten ud til Østersøen. Kommuner der ligger op til 15 kilometer fra kysten, vil få tilladelse til at opstille kameraer.

  Spændinger med Rusland?

  Selv om de mange kameraer skal afsløre smuglere og illegale indvandrede, så spiller det formentligt også en rolle, at der er tiltagende spændinger i Ukraine og mellem flere lande og Rusland.