Polens berømte tvillinger genvalgt på partikongres

  Jaroslaw og Lech Kaczynski blev begge genvalgt på Lov og Orden partiet (PIS) kongres i Poznan, i denne weekend. Arkivfoto


  POZNAN: Tvillingebrødrene Lech og Jaroslaw Kaczynski blev genvalgt som præsidentkandidat og partiformand for Lov og Orden (PIS), søndag.


  1.200 partimedlemmer fra Lov og Orden (PIS) var i denne weekend samlet til partiets ordinære kongres i Poznan.

  Præsident genopstiller

  Polens nuværende præsident, Lech Kaczynski, blev ikke-overraskende genvalgt som partiets kandidat, og genopstiller dermed til præsidentvalget, som finder sted i november.

  Moderne Polen

  Lov og Orden-partiets medlemmer var samlet under temaet: ’Et moderne Polen i 2020’, og i den forbindelse vil partiet have en stærk personlighed som præsident, hvilket er baggrunden for genvalget, oplyser en talsmand for PIS til polennu.dk.

  Kandidat til premierminister

  Den polske præsidents tvillingebror, og premierminister før den nuværende Donald Tusk fra Borgernes Platform (PO), blev genvalgt som partiets formand og dermed partiets kandidat som premierminister.

  Men i modsætning til broderens kandidatur til præsidentposten, var beslutningen blandt de delegerede ikke enstemmig. 999 af de delegerede på partikongressen stemte for Jaroslaw Kaczynski som formand, men 51 stemte imod og 14 undlod at stemme.

  I en kommentar efter afstemningen sagde Jaroslaw Kaczynski, at han var glad for sit genvalg, da det altid er svært at blive genvalgt i krisetider.

  Krav til Rusland om Katyn

  På kongressens anden dag besluttede de delegerede sig for en resolution, der kræver at Rusland udleverer de dokumenter om Katyn, som russerne stadig hemmeligholder.

  Mere end 22.000 polakker blev henrettet ved nakkeskud på personlig ordre fra Stalin den 5. marts 1940, og frem til 1992 nægtede Rusland ethvert kendskab til myrderierne.

  Polen har officielt krævet, at Katyn betegnes som folkemord.