Polens eneste by med færge til Danmark

  kolobrzeg_bornholm_polennu

  Kolobrzeg – Østersøbyen hvor det danske fodboldlandshold boede under EM 2012 i Polen – er den eneste by der har direkte færgeforbindelse til Danmark. Foto: Per Wium, polennu.dk.


  KOLOBRZEG: Den populære ferie- og badeby Kolobrzeg ud til Østersøen har som den eneste polske by færgeforbindelse til Danmark. Byen er absolut et besøg værd, siger polennu.dks udsendte.


  Kolobrzeg ligger cirka 90 kilometer syd for Bornholm, og er med sine cirka 47.000 faste indbyggere om vinteren og mange flere om sommeren, på størrelse med Helsingør. Byen er kendt gennem århundrede som kurby, og Kolobrzeg er i dag en populær ferie- og badeby med adskillige store og spændende luksushoteller der er til at betale sig fra for mange danskere.

  En by i forandring

  Kolobrzeg er berømt for sine brede badestrande, kirker, wellness-centre, spabade og det specielle mikroklima, som har helbredende effekt på mennesker med blandt andet kredsløbssygdomme, åndedrætsproblemer, gigt og andre sygdomme. Byen har de seneste årtier gennemgået en kraftig modernisering og masser af nye indkøbscentre er skudt op.

  Færge til Neksø

  Ved den lille havn kan man som dansker føle sig hjemme, når man ser skilte med navnene Bornholm og Neksø. Der går nemlig passagerfærge til byen i sommerhalvåret. Turen tager cirka 4,5 timer og færgen hedder Jantar.

  Gode luksus hoteller

  Som nævnt er selve byen særdeles moderne med industri, veludviklet infrastruktur og masser af nye bygninger. Og et utal af restauranter, cafeer og barer.

  Eet af de store hoteller tæt ved både by og strand er SAND Hotel, der ligger tæt på Kolobrzeg banegård.
  Tæt ved bykernen og ikke mindst tæt ved stranden. Hotellet fremstår nyt og tiltrækker såvel ferieturister som folk der er på forretningsrejse. Byen giver stort rum til oplevelser, strandture, wellness og meget mere.

  62 suiter

  SAND Hotel åbnede i 2009 og er med alle moderne faciliteter på værelserne og i fællesområder.
  Og så er det stort. Ikke bare på de ydre mål, men også på de indre linjer føles hotellet meget stort og rummeligt. Der er 72 dobbeltværelser og 62 suiter på hotellet. De mindste værelser er ganske rummelige med deres 30 kvadratmeter. Flere af dobbeltværelserne er på hele 50 kvadratmeter.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Sand Hotel Kolobrzeg

  God morgenmad

  I Polen er morgenmad på hoteller generelt af høj kvalitet. SAND Hotel er bestemt ingen undtagelse, tværtimod. Lækker morgenbuffet med masser af salater, kød og oste. Lune og kolde retter. Hotellet har også en flot aftenbuffet. Samt naturligvis ala carte servering. Spisekortet byder på en vifte af polske specialiteter og internationale retter, og restauranten har åbent alle dage fra 7.00 morgen til 23.00 aften.

  Direkte booking

  I højsæsonen koster et dobbelt-værelse cirka 500 zloty. I lavsæsonen kan man sagtens få værelset til endnu mere fordelagtig pris. Hotellets direktør siger til polennu.dks udsendte, at det bedst kan betale sig at kontakte hotellet direkte for at få et godt tilbud.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Sand Hotel Kolobrzeg

  Nemt på engelsk

  Og man kan roligt ringe eller skrive på engelsk. Hotellets personale (både i reception og i restaurant) taler både engelsk og tysk. SAND Hotel har swimmingpool, SPA og mulighed for kropsbehandlinger.

  Portal ros

  På de mange hotel-portaler får SAND Hotel masser af ros fra kunderne. Her blot eet eksempel på en kort og præcis udtalelse:

  – Utrolig stor, fint og rent hotelværelse. Lækker morgenmad. Tæt på butikker og på det dejlige strandområde. Super god betjening ved både tjek-ind og tjek-ud!

  polennu.dk udsendte har samme positive opfattelse af hotellet efter en nat, og er bare et af mange gode luksushoteller i det populære ferieområde.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Sand Hotel Kolobrzeg


  Veje til Kolobrzeg

  Foruden passagerfærgen til og fra Bornholm er der mange andre måder at komme til Kolobrzeg
  på fra Danmark. Der er flere daglige færgeforbindelser fra Ystad til Swinoujscie. Med bil fra Danmark kan man tage færger til Tyskland til Polen, og enten køre ad store veje via Szczecin eller vælge en lidt kortere og mere direkte rute via Swinoujscie, som til gengæld er mere trafikeret og kan tage længere tid.

  Tog fra Berlin

  Man kan også tage tog fra Berlin og fra alle større polske byer. De fleste togvogne i Polen i dag er nye og meget komfortable. Ofte er der spisevogn med både cafe og restaurant, så man kan nyde naturen med en smule mad og drikke på bordet.

  Man kan flyve til Gdansk fra Billund, København og Malmø. Herfra kan man tage tog eller leje bil og tilbagelægge strækningen til Kolobrzeg.