Polens fodboldlandshold er VM-klar i russiske Sochi

lewandowski_2018_vm

Den polske anfører Robert Lewandowski og hans kolleger på fodboldlandsholdet kom onsdag til Rusland til VM slutrunden. Tirsdag vandt polakkerne 4-0 over Litauen i en venskabskamp. Foto: PZPR.


SOCHI: Verdens ottende bedste fodboldhold er kommet til VM, der begynder i dag. Senegal, Colombia og Japan venter i de indledende kampe.


Robert Lewandowski og hans landsholds kolleger kom onsdag til den russiske ferie- og OL-by Sochi ved Sortehavet. Her skal polakkerne bo under VM 2018 i Rusland.

VM åbnes i dag med en stor ceremoni i Moskva, hvor også den første VM-fodboldkamp spilles mellem værtsnationen Rusland og Saudi-Arabien.

Polens første kamp bliver tirsdag mod Senegal i Moskva. Den anden kamp bliver mod Colombia og spilles i Kazan den 24. juni – og fire dage senere spiller Polen sin sidste puljekamp. Det er mod Japan i Volgograd – det tidligere Stalingrad i Rusland.

Nummer otte

Polen møder op til slutrunde med flotte resultater, og landsholdet har tidligere i år været nummer 5 på FIFA-ranglisten. Polakkerne er kommet ned på en ottende plads ved seneste måling, men har netop vundet 4 – 0 over Litauen i en venskabskamp tirsdag.

12 år siden

Polen var seneste med til en VM-slutrunde i 2006, hvor der blev spillet i Tyskland. Her lykkedes det ikke polakkerne at avance fra grundspillet. Polens bedste resultater er fra VM i Vesttyskland i 1974 og i ved VM i Spanien i 1982. Ved begge slutrunder blev Polen nummer tre.

Fodboldhold fra 32 nationer spiller i alt 64 kampe på 12 stadioner og i 11 russiske byer. VM 2018 i Rusland begynder i dag og fortsætter frem til 15. juli.