Polens fodboldlandshold fastholder bundplacering

Polens fodboldlandshold
Det polske fodboldlandshold med Robert Lewandowski i spidsen, slutter sæsonen med en bundplacering som nummer 31 på FIFA ranking listen, der kom torsdag. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

KØBENHAVN: Polens fodboldlandshold fastholder bundplacering på ny opdateret FIFA-rankingliste over verdens bedste landshold.


Polens fodboldlandshold fastholder i en ny rating der kom fra FIFA torsdag, en bundplacering udenfor gruppen af de 30 bedste landshold.

Lewandowski og hans holdkammerater, fastholder en nedslående plads som det 31. bedste fodboldlandshold i verden. Bedst er Argentina, efterfulgt af Frankrig og England i den seneste ranking. Danmark indtager en plads som nummer 19.

LINK: FIFA ranking 30 nov 2023

Polens fodboldlandshold nedtur

Selvom det polske fodboldlandshold afsluttede sæsonen med en sejr over Letland på 2- 0, så har det seneste år været en slem nedtur for polakkerne. Det er bundplaceringen torsdag fra FIFA da også en bekræftelse på.

Polens landshold har spillet ti kampe og kun vundet de fem af dem. To kampe blev uafgjort og tre blev tabt af Lewandowski & Co. De mest ydmygende nederlag var i EM-kvalifikationen med et 2-3 nederlag til Moldova og 0 – 2 mod Albanien.

Hvad der er langt værre for det polske landshold er, at de hvid-røde ikke har kvalificeret sig til EM 2024, selv om Polen kom i en meget nem gruppe.

Værste placering siden 2016

Placeringen som nummer 31 er den værste siden marts 2016, hvor Adam Nawałka ledede holdet. Allerede året efter avancerede holdet i 2017 til nummer 5, så var den bedste placering nogensinde for et polsk fodboldlandshold. Algeriet er nummer 30 på listen, og Ecuador nummer 29.

LINK: FIFA ranking 30 nov 2023