Polens hærchef træder tilbage efter kritik af minister

  Hærchefen Waldemar Skrzypczak beskylder forsvarsministeren for inkompetence. Foto: mil.pl


  WARSZAWA: Politikere og bureaukrater forsinker udstyr til de polske soldater i Afghanistan, siger general Waldemar Skrzypczak.


  Polens hærchef, general Waldemar Skrzypczak, meddelte torsdag aften, at han forlader sin post.

  Generalen har i et interview med avisen Dziennik kraftigt kritiseret politikere og embedsmænd for ikke at støtte soldaterne i Afghanistan med det nødvendige udstyr.

  Alvorlig inkompetence

  I sin bredside, som blandt andet var rettet mod forsvarsminister Bogdan Klich, talte han om “alvorlig inkompetence” i ministeriet.

  Han sagde, at bureaukratiet ofte forsinker udstyr eller er skyld i fejlleverancer.

  Nyt udstyr på vej

  General Skrzypczaks reaktion kom efter, at en polsk soldat i sidste uge blev dræbt af en snigskytte. Det var det tiende polske tab i krigen i Afghanistan.

  I løbet af ugen har regeringen stillet i udsigt, at de 2.000 polske soldater i Afghanistan vil få nyt udstyr, blandt andet fem nye helikoptere, 60 mandskabsvogne og to ubemandede overvågningsfly.

  I alt betyder regeringens “Afghanistan-pakke” en ekstrabevilling på omkring en milliard zloty (300 millioner euro), oplyser Polskie Radio.

  Kritikken er ny

  Forsvarsminister Bogdan Klich sagde fredag, at general Skrzypczak aldrig tidligere har rejst sin kritik overfor ham, hverken offentligt eller på tomandshånd.