Polens kulturarv er nu tilgængelig online

  20130620_polona_9229

  Direktøren for Warszawa Nationalbibliotek har torsdag præsenteret det nye digitale bibliotek Polona, der gør Polens kulturarv tilgængelige for alle. Foto: Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego.


  WARSZAWA: Polens største bibliotek, Warszawa Nationalbibliotek, har åbnet en portal, der præsentere landets kulturarv.


  Warszawa Nationalbibliotek har åbnet portalen Polona, der i digital form præsenterer bibliotekets værdifulde samlinger af gamle bøger, manuskripter, tidsskrifter, dokumenter, breve, graveringer, fotografier, malerier, atlasser og kort. Portalen blev torsdag åbnet af Polens kulturminister Bogdan Zdrojewski, og er et af de mest moderne digitale biblioteker i verden.

  Kæmpestore ressourcer

  Det digitale bibliotek Polona består nu af 70 tusind af publikationer fra Warszawa Nationalbibliotek ressourcer. Blandt dem findes der Polens ældste manuskripter og første udgaver af forskellige polske kendte forfattere. Musikelskere kan ydermere se Frederic Chopins originale musikmanuskripter. Ressourcerne på Polona portalen vil opdateres hver dag indtil alle 300 tusind af Nationalbibliotekets materialer bliver tilgængelige på nettet.

  Revolution

  – Det er en revolution, en total ændring i den måde bibliotekssamlinger gøres tilgængelige på. Vi beholder dem ikke mere, men vi afgiver dem. Kulturen er vores fælles gode, og den bør gøres tilgængelig så bredt som muligt, sagde Tomasz Makowski, dirketøren for Warszawa Nationalbibliotek under åbningen af Polona portalen.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Det digitale biblioteks hjemmeside