Polens landshold var forberedt på straffespark

  fabianski_polen_maalmand

  Den polske reservemålmand Lukasz Fabianski var mellem stængerne i straffesparkkonkurrencen mod Schweiz. Han overtog pladsen efter første-målmanden Wojciech Szczesny, der blev skadet i kampen mod Nordirland. Han reddede ingen af skuddene, men et af dem gik til gengæld langt forbi målet, og det gav Polen en fortjent plads i kvartfinalen. Foto: PZPN.


  PARIS: Polens landshold havde gennemøvet scenariet med straffesparkkonkurrence ved 1/8 finalen, siger Polens landstræner Adam Nawalka.


  Polen vandt som bekendt 1/8 finalen ved EM i fodbold over Schweiz – en kamp der måtte ud i forlænget spilletid og straffesparkkonkurrence før polakkerne kunne juble.

  5 ud af 5

  Polen udnyttede sine fem chancer i straffesparkkonkurrence, og er dermed klar til at møde Portugal i kvartfinalen på torsdag. Men det var ingen tilfældighed.

  Øvet straffe og redninger

  Polens landstræner Adam Nawalka siger til UEFA News, at hans mandskab havde forberedt sig på, at 1/8-finalen mod Schweiz kunne blive afgjort med en straffesparkskonkurrence.

  – Da vi forberedte os på kampen, forsøgte vi at blive bedre til straffespark, så vi var sikre på at de ville blive taget på den bedst mulige måde. Vi vidste også hvilke fem spillere, der skulle tage dem, siger landstræner Adam Nawalka ifølge UEFA.com.

  Fortrydelsesret

  – Der var mange følelser i spil, så vi måtte først finde ud af om de fem spillere stadig ville tage dem. Alle skulle ja igen, og det gjorde, siger den stolte landstræner.

  Første Lewandowski mål

  De fem polske straffesparksskytter var Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik, Kamil Glik, Jakub Blaszczykowski og Gregorz Krychowiak. Det var topscorer Lewandowskis første mål ved denne slutrunde.

  Første gang i kvartfinale

  Det er første gang nogensinde at Polen har kvalificeret sig til en kvartfinale ved en EM slutrunde. Polen møder Portugal på torsdag i kampen om en plads i semifinalen.