Polens nationale fodbold stadion lukket før VM-kamp

Nationale fodbold stadion
Donald Tusk får på det regeringskontrollerede TVP, skylden for at venskabskampen mod Chile onsdag flyttes fra det nationale fodbold stadion, til Legia Warszawa hjemmebanen. Det er en defekt i tagkonstruktionen, der er årsagen til flytningen. PN Grafik.

WARSZAWA: Polens nationale fodbold stadion lukket før VM-kamp. Der er fundet en defekt i det ti år gamle stadion.


Polens nationale fodbold stadion er blevet lukket. Det sker umiddelbart før VM, og en planlagt venskabskamp onsdag mod Chile flyttes. Det er en defekt i taget, der er baggrunden for lukningen af det nationale stadion.

Det topmoderne nationale stadion blev bygget, da Polen og Ukraine var værter for EM i 2012, og bruges til en lang række store event. Det nationale stadion har også været corona-hospital og vaccinationssted under pandemien.

– Ved den årlige tekniske inspektion af stålkonstruktionen på taget, blev der opdaget en defekt i en del på et af elementerne i ståltrådskonstruktionen, oplyste informationsafdelingen i det nationale stadion, PGE Narodowy, fredag.

Efter at have rådført sig med de to firmaer, en italienske og tysk leverandør, der er ansvarlige for den del af konstruktionen, blev det besluttet at lukke stadion foreløbigt. Arbejdet med at løse problemet er i gang, oplyses det.

(Artiklen fortsættes under Tweet)

Tusk har ansvaret

Regeringskontrollerede medier gav den tidligere statsminister Donald Tusk, der aktuelt repræsenterer oppositionen i Polen, skylden for lukningen af det nationale stadion. Det var Tusk der sammen med Lech Walesa fik slutrunden til Polen, mens Donald Tusk var statsminister frem til 2014. På TVP, som i sit udgangspunkt burde være sammenligneligt med DR, løs det sådan:

– Nationalstadionet er et symbol på Tusks regerings fiaskoer, sagde nyhedsværten i oplæsningen af nyheden.

Flyttet til anden stadion

Der er plads til 58.000 tilskuere på det nationale stadion, hvor Polen onsdag skulle have mødt Chile som optakt til VM i Qatar. Nu er kampen flyttet til hovedstadsklubben Legia Warszawas stadion, hvor der er plads til 31.800 tilskuere.

Det nu midlertidige lukkede nationale fodbold stadion har kostet næsten 2 milliarder zloty, da det blev bygget i 2011/12.

Mandag aften blev det meddelt, at det nationale stadion ventes at åbne igen om to uger.

Støt polennu.dk og få mere viden