Polens økonomi er en af de stærkeste i Europa

Polens_økonomi_er_en_af_de_bedste_i_Europa_Iben_Molgaard_Madsen_polennu

Eksperter fra Harvard Business Review anslår den polske økonomi som en af de stærkeste i Europa. Foto: Iben Molgaard Madsen.


WARSZAWA: Harvard Business Review har offentliggjort en liste over lande, der er fordelagtigt at investere i. Polen ligger i toppen af listen, og bedst i Europa.


Eksperter fra Harvard Business Review har vurderet al verdens landes økonomiske temperatur, og stabiliteten i det politiske klima i relation til udenlandske investeringer. Resultatet er en liste over lande, hvor det er værd at investere i.

Polsk økonomi stærkeste i Europa

Eksperterne konkludere på baggrund af analyser, at den polske økonomi er en af de stærkeste i Europa og at investeringsklimaet er det bedste i Europa, når faktorer som inflationen, selskabsskat, og indenlandsk efterspørgsel indregnes.

Fire kategorier

Analysen af al verdens økonomier er blevet opdelt i fire kategorier:

– Lande, hvor det er værd at investere i – dvs. lande, hvor både det politiske miljø, og de økonomiske forhold er fordelagtige for investeringer: Her topper Australien, USA, Tyskland, Polen.

– Lande, hvor forsigtighed anbefales, fordi, på trods af en stærk økonomi, er der et hårdt politisk klima: Det er blandt andet vækstøkonomierne i Kina og Indien.

– Lande, hvor man kan søge efter muligheder for investeringer, men hvor økonomien efter recessionen stadig er svag: Det er bl.a. Irland, Ungarn og Spanien.

– Lande med en svag økonomi og et negativt politisk klima: Her nævner eksperterne fra Harvards Rusland, Ukraine, Vietnam og Nigeria på baggrund af deres analyser.