Polens præsident godkender forhøjelse af børnepenge

Polens præsident godkender forhøjelse af børnepenge fra 500 til 800 zloty om måneden. Det blev meddelt mandag i selskab med statsministeren og familie- og socialministeren. Foto: Marek Borawski, KPRP.

TARCZYN: Polens præsident Andrzej Duda har underskrevet en lov, der betyder en forhøjelse af børnepenge til polakker.


Polens præsident har godkendt en lov, der betyder en forhøjelse af børnepenge til polske familier, fra 500 zloty om måneden til 800 zloty. Ordning blev indført i april 2016.

Det var under et besøg i byen Tarczyn mandag, at ordene faldt. Polens præsident var på officielt besøg i byen sammen med statsminister Mateusz Morawiecki og familie- og socialminister Marlena Malag.

(Fortsættes under)

Det var regeringspartiet Lov og Retfærdigheds (PiS) formand Jaroslaw Kaczynski, der i maj præsenterede ideen til et partikonvent. Forslaget fik dog en varm modtagelse af oppositionen, og forhøjelsen er stemt igennem med et bredt flertal i det polske parlament.

Forhøjelse af børnepenge kommer automatisk

Polakker der i forvejen er omfattet af ordningen, modtager forhøjelse af børnepenge helt automatisk med virkning fra 1. januar 2024. Børnepasningsbidraget – tidligere kaldt for 500 plus – nu 800 plus for alle børn og unge under 18 år uanset indtægt og forhold i øvrigt.

Det ventes at Polens præsident Andrzej Duda indenfor den næste uge udskriver valg til parlamentet. Partiformand Jaroslaw Kaczynski har foreslået, søndag den 15. oktober 2023.

Laveste antal fødsler siden Anden Verdenskrig

LINK: Laveste antal fødsler siden Anden Verdenskrig

Forhøjelse af børnepenge eller ej. Du kan hjælpe os på vej med et lille økonomisk bidrag. Du kan gøre det med et engangsbidrag på f.eks. DKK 200,00 – DKK 500,00. På den måde er du også med til at udbrede og øge kendskabet til Polen i Danmark.