Polens præsident har lovet at besøge oppositionsleder i Ukraine

  Ukraine_tymoshenko_i_fængsel_polens_præsident_polennu

  Yulia Tymoshenko afsoner en tvivlsom dom på syv års fængsel, men hun var regeringschef. Arkivfoto.


  BRUXELLES: Datteren til den fængslede oppositionsleder i Ukraine, vil have Polens præsident til at besøge hendes mor, når han kommer til Ukraine senere på måneden.


  – Sidste gang jeg mødte præsident Komorowski var den 1. juli i forbindelse med EM 2012 fodbold i Kiev, og her sagde han, at når han kom igen, ville han besøge Yulia Tymoshenko i Kharkov, hvis hun var stadig var fængslet.

  Besøg i Bruxelles

  Det sagde Hryhoriy Nemyria, der er formand for oppositionen i Ukraine, mens Yulia Tymoshenko er fængslet. Han er sammen med Eugenia Tymoshenko, datter af den fængslede leder, er i Bruxelles, efter invitation fra centrum-højre gruppen i Europaparlamentet.

  – Vi håber, at det løfte bliver overholdt, sagde Nemyria, til polske journalister i Bruxelles.

  Solidaritet

  – Det er en udfordring for Komorowski […], om han vil huskes som en politiker der er solidarisk med Ukraine og tilhængerne af EU, eller han ville vise solidaritet overfor et regime, der ønsker at blive set som en politiker i solidaritet med Ukraine og dets pro-europæiske samfund, eller som en politiker i solidaritet med et regime, der krænker menneskerettighederne,” tilføjede han.

  Til Ukraine 20. september

  Eugenia Timosjenko opfordrede indtrængende til at Polens præsident Komorowski vil besøge hans fængslede mor, når han skal på officielt besøg i Ukraine den 20. september.

  Pres på Ukraine

  – Vi opfordrer den demokratiske verden til at lægge pres på det ukrainske regime, fordi det, der sker i Ukraine i dag er ren diktatur, sagde Yulia Tymoshenkos datter.

  Den er ikke kommet nogen reaktion fra præsidentpaladset i Warszawa.

  Valg i oktober

  Der er valg i oktober i Ukraine, og den polske præsident er den sidste leder der besøger Ukraine inden valget.