Polens præsident har udpeget ny statsminister

  polen_præsident_ny_statsminister

  Ewa Kopacz er i dag udnævnt til ny polsk statsminister af Polens præsident Bronislaw Komorowski. Den 22. september vil regeringen blive udnævnt. Foto: Præsidentens presse afdeling.


  WARSZAWA: Polens præsident Bronislaw Komorowski har udpeget Ewa Kopacz som ny statsminister efter Donald Tusk, der fratrådte torsdag.


  Torsdag trådte Polens regering tilbage, og en ny skal dannes. Den polske præsident har derfor i formiddag udpeget en ny regeringsleder, der ikke overraskende er Ewa Kopacz. Kopacz var frem til i dag formand for det polske parlament Sejmen, og hører til blandt inderkredsen omkring Donald Tusk.

  Ny regering 22 september

  Den nye regeringsleder skal sammensætte sit nye regeringshold, og det er i dag blevet meddelt, at de øvrige medlemmer af regeringen vil blive udpeget tirsdag, den 22. september.

  Nye navne

  – Den nye regering vil være en anden end tidligere, fordi statsministeren er en anden, sagde Kopacz i dag, da hun forlod Belvedere-paladset efter samtaler med præsidenten. Den nye statsminister vil ikke give nogle navne, før hun har talt med præsidenten igen.

  – Præsidenten er den der først får besked, sagde hun til journalister i formiddag.

  Ewa Kopacz har været medlem af regeringspartiet Borgernes Platform siden opstarten i 2001, og var sundhedsminister 2007-2011. I 2011 blev hun formand for det polske parlament Sejmen.

  Op af bakke

  I de første målinger viser det sig, at kun 27 procent af polakkerne er glade for valget af Ewa Kopacz, mens hele 39 procent er positive overfor Donald Tusk.