Polens regering klar med finansloven for 2012

  Jacek_ROSTOWSKI

  – Krisen kommer udefra, og vi må være parate til hurtigt at reagere på hvad der sker ude fra, sagde finansminister Jacek Rostowski i går.


  WARSZAWA: Den polske regering er blevet enig om en ny finanslov for 2012, som statsminister Donald Tusk betegner som ’meget ansvarlig’.


  Polens koalitionsregering, der er sammensat af partierne Borgernes Platform og det Polske Bondeparti, er blevet enige om finansloven for 2012.

  Klar til justeringer

  Men den internationale krise betyder, at regeringen er åbne for at justere budgetterne i løbet af næste år, hvis situationen kræver det.

  – Hvis vi skal ændre i budgettet, sker det efter min vurdering i midten af næste år, og vi vil ikke tøve med at gøre det, sagde finansminister Jacek Rostowski onsdag aften.

  Underskud på 35 milliarder

  Finansloven for 2012 har et budgetteret underskud på 35 milliarder zloty (8 milliarder euro) med BNP-vækstrater på 2,5 procent.

  Polens regering har dermed valgt af følge Verdensbanken, og andres anbefalinger, om at mindske forventninger til BNP-væksten næste år.

  Indtægter på 294 milliarder

  I budgettet forudsættes der indtægter på 294 milliarder, men den polske finansminister vil nøje følge udviklingen, da situationen i eurozonen skaber usikkerhed, sagde han i går.

  – Krisen kommer udefra, og vi må være parate til hurtigt at reagere på hvad der sker ude fra, sagde finansministeren i går.

  Meget ansvarligt

  Statsminister Donald Tusk betegner finansloven som “meget ansvarlig”.

  – I krisetider må vi handle ansvarligt, og det kan hjælpe folk med at overleve, sagde han i en kommentar til den nye finanslov, sagde Donald Tusk.

  Finansloven bliver nu sendt til parlamentet Sejmen, hvor den skal godkendes inden den er gældende.