Polens regering vil afskaffe tilskud til politiske partier

  senator_Mariusz_Witczak

  Senator i Polen, valgt for regeringspartiet Borgernes Platform (PO), Mariusz Witczak og hans partiformand, vil forbyde statsfinansierede politiske reklamer udenfor valgkampene. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens regeringsparti, Borgernes Platform (PO), har halveret tilskuddet fra staten til politiske partier. Nu vil regeringen forbyde kampagner udenfor valgkampene.


  Polens statsminister og formand for Borgernes Platform (PO) Donald Tusk, foreslår nu, at kampagner fra politiske partier i tv og radio, skal være forbudt imellem valgkampene.

  – Når der laves valgkampagne i radio og tv udenfor valgkampene har annoncerne ingen værdi. Og det er skatteyderne, der betaler for de politisk annoncer, siger medlem af Senatet for PO, Mariusz Witczak til det polske nyhedsbureau, PAP.

  Vil afskaffe tilskud

  Der er bred enighed om i regeringspartiet, at statstilskud til politiske partier helt bør afskaffes, som en udgift for den polske stat. Det er også baggrunden for, at Borgernes Platform med Donald Tusk i spidsen, har reduceret tilskud til politiske partier med 50 procent.

  Skal bruges fornuftigt

  Som baggrund for det nye forslag siger medlem af senatet, Witczak endvidere.

  – Så længe partierne stadig modtager penge fra statsbudgettet, så må vi i det mindste kræve, at pengene bruges fornuftigt, siger Witczak.

  – Jeg tror ikke, at polakkerne er glade for, at deres penge bliver brugt til politiske tegnefilm, siger Borgernes Platforms Witczak.