Polens regering vil udvide skattefordele til hele landet

  sez

  Den særlige økonomiske zone Kostrzyn-Slubice ligger tæt på Polens vestlige grænse


  WARSZAWA: De skattefordele, som virksomheder får i Polens særlige økonomiske zoner, skal gælde over hele landet, foreslår regeringen


  Siden 1994 har udenlandske virksomheder fået skattefordele, hvis de investerede i Polen særlige økonomiske zoner (SEZ). Zonerne dækker 0,08 procent af landets areal. Fremover skal fordele gælde i hele Polen, lyder et forslag fra regeringen.

  Virksomheder kan fremover opnå fordelene, hvis de opfylder betingelserne inden for tre kriterier: Projektets placering, dets indhold og kvaliteten af de job, som det vil skabe.

  Landets potentiale udnyttes

  For eksempel vil der være skattegevinster til projekter i de middelstore byer, som har gennem de senere år har mistet deres økonomiske og sociale betydning.

  – Takket være de tre klare kriterier, vil hele landets potentiale blive udnyttet, siger viceminister for entreprenørskab og teknologi, Tadeusz Kocinski, til nyhedsbureauet PAP.

  Flere små vil investere

  Ministeriet forventer, at de nye regler bedre kan få små og mellemstore firmaer til at investere. Hidtil har det mest været store virksomheder, der har lagt investeringer i de særlige økonomiske zoner.

  Loven bliver fremlagt, så den kan blive vedtaget af parlamentet i løbet af første kvartal 2018, så den kan træde i kraft i løbet af andet kvartal.

  Fakta

  • Ved udgangen af 2016 var der udstedt 2.263 tilladelser til at gennemføre økonomisk aktivitet i en SEZ.
  • Investorerne havde tilsammen investeret 112,3 mia. zloty (201 mia. dkr)
  • Virksomhederne beskæftiger 332.000