Polens statsminister har fundet dato til lokal-valg

  Polakkerne_har_flest_udenlandske_venner_Polen_polennu

  Polakkerne skal til lokal og regionalvalg den 16. og den 30. november. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: Polakkerne skal til lokal-valg den 16. november for at vælge medlemmer til lokal og regional råd.


  Polens regering har udpeget søndag, den 16. november som valgdato til lokal og regional valgene. Den polske statsminister har valgt datoen, der ligger blot få uger før den deadline, der er beskrevet i den polske forfatning. Anden runde af lokalvalgene, hvor de ledende lokal og regionale poster skal besættes, finder sted søndag, den 30. november.

  Tendens

  Valgresultatet ventes med spænding, da regeringspartierne er styrtdykket i de seneste meningsmålinger. En meningsmåling, som analyseinstituttet Homo Homini har gennemført, vser at kun 24 procent af polakkerne støtter det største regeringsparti, mens det største oppositionsparti nu står til at få opbakning fra 33 procent af polakkerne.

  Aflytningssag

  Den kontroversielle aflytningssag, hvor flere ledende politikere blev afsløret ved at fortælle deres egne personlige holdninger. Blandt andet blev den polske udenrigsministers utilfredshed med USA luftet og afsløret af hemmelige båndoptagelser.

  Næste 50.000 pladser

  Polakkerne skal vælge 47.000 borgere til kommuner og regioner, og der er næsten 2.500 formands og borgmesterposter der skal besættes.

  Der er valg til det polske parlament Sejmen i efteråret 2015.