Polens statsminister har indledt valgkamp i sommerlandet

  ewa_kopacz_valg_kamp_Sopot_2015

  Polens statsminister Ewa Kopacz på den populære hovedgade Monte Cassino i badebyen Sopot ved Gdansk. Foto: Statsministeriet.


  SOPOT: Med fire måneder til det polske parlamentsvalg har statsminister Ewa Kopacz nu indledt sin valgkamp i det polske sommerland.


  Statsminister Ewa Kopacz fra Borgernes Platform (PO) har indledt sin valgkampagne forud for parlamentsvalget i Polen, der formentlig bliver i oktober, skriver Polsk Radio.

  Besøg langs Østersøkysten

  Kopacz besøger nu med tog byerne langs Østersøen, og har netop besøgt byerne Sopot og Slupsk i Gdansk-området.

  – Jeg kommer der hvor folk er lige nu, og det er i sommerlandet langs kysten i nord, og i bjergene i syd, siger Kopacz.

  Samtaler i tog

  – Jeg vil rejse rundt i landet med tog sammen med hundredevis af andre passagerer, og det vil give mig mulighed for at tale med folk. Disse samtaler er vigtige, så vi kan få afprøvet vores ideer og koncepter til vores politiske program, siger Ewa Kopacz.

  Gælds plaget

  I Slupsk mødtes den polske statsminister med byens borgmester Robert Biedron og regionale topembedsmænd, for at tale om veje til at bekæmpe kommunens økonomiske problemer. Byen slæber rundt med en stor gæld, efter at en tidligere borgmester satsede byens penge på en fejlslagen investering i et vandland.

  Modkandidat i syd

  Kopacz største rival fra oppositionens Lov og Retfærdighedsparti (PiS), Beata Szydlo indledte sin valgkampagne for en uge siden, og besøgte lørdag den sydpolske by Belchatow.

  Store udsving

  Der er valg til parlamentet i oktober i Polen, og meningsmålingerne variere meget fra uge til uge, men der ventes store ændringer i den parlamentariske sammensætning efter valget. Det overraskede mange ved det seneste præsidentvalg, at oppositionens kandidat kunne vinde over regeringspartiets siddende præsident.