Polens største kød-mærke overtaget af dansk koncern

  Sokolow_Polen_største_kød_Danish_Crown

  Sokolow ejes nu alene af den danske slagterikoncern, Danish Crown. Foto: DC.


  KØBENHAVN: Danish Crown køber det polske kødmærke Sokolow for 1,3 milliard kroner og får enekontrol over virksomheden, skriver Berlingske Business.


  I Tyskland, England og Polen er mærket Sokolow kendt for sine pølser, pålæg, bacon og andre forædlede mærkevareprodukter. Produkterne kommer fra Polens største og stærkeste kødkoncern.
  Selskabets mærkevarer er så populære blandt forbrugerne i Polen, at Sokolow bliver kaldt Polens svar på Coca-Cola.

  100 procent ejer

  Danish Crown har investeret 1,3 milliard kroner i at overtage 100 procent af Sokolow. I ti år har den danske koncern delt ejerskabet med den svensk-finske koncern HK Scan.

  Med investeringen bliver Europas førende selskab på forædlede kødprodukter Danish Crown eneejer af Polens største kødkoncern med 6.500 ansatte.

  Fortsat vækst

  – Vi har haft et rigtig godt samarbejde med HKScan gennem de ti år, hvor vi har oplevet en fantastisk vækst i både omsætning og indtjening. Vores klare mål er at fortsætte den udvikling, og her er et enstrenget ejerskab den rigtige vej at gå. På den måde kan Danish Crown koncernen i endnu højere grad få gavn af de synergier, der kan opnås mellem Sokolow og de øvrige dele af Danish Crown koncernen, siger Danish Crowns koncernchef Kjeld Johannesen til Berlingske Business.

  Sokolow solgte i det seneste regnskabsår, 2012-13, for 5,5 milliarder kroner.

  Sokolow har syv slagterier.