Polens største naturpark invaderes af fugletræk

  Fugleinteresserede opsøger Polens største nationalpark i rekordstort antal. Flere tusinde fugler er på træk. Foto: Biebrza Nationalpark.


  BIEBRZA: Fugle-entusiaster valfarter til Biebrza Naturparken. Mere end 200 fuglearter er på besøg, og det får mange interesserede til området.


  Et af Europas mest populære levesteder for fugle, Biebrza marsken i det nordøstlige Polen, op til den hviderussiske grænse, trækker folk og fugle til.

  Flere tusinde fugle

  Store fugletræk på flere tusinder fugle, hvor af flere er sjældne arter, gør holdt i deres træk fra syd mod nord, i det naturskønne polske område.

  Her gør de hold for at finde føde og hvile. Nogle bliver og bygger rede, heriblandt flere af de sjældne fuglearter.

  På lur

  Fugleksperter bevæger sig rundt i området i mere eller mindre kreative forklædninger, for at komme så tæt på fuglene som muligt. Enten for at fotograferer dem, eller for at nærstudere dyrenes adfærd gennem kikkert, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  Ikke kun fugle

  Selv om det er de mange fugle der tiltrækker opmærksomheden i området, så er Biebrza Naturpark den største i Polen. Den består af en stor floddal og marsk, hvor der findes frøer, padder m.v.

  Biebrza Naturpark er en nationalpark og Polens største, med 59.000 hektar, som er et vigtigt levested for mange sjældne dyr og planter.