Polens største rockmusik-festival gennemføres online

Pol'and'Rock festivallen der skulle have været gennemført for 26. gang i juli, bliver kun tilgængelig online, oplyser arrangøren. Næste festival med publikum er programsat til juli 2021. Foto: Grzegorz Adamek.

KOSTRZYN: Polens største rockmusik-festival er aflyst, men gennemføres i en særlig online udgave. Næste festival med levende publikum er planlagt til den 29. – 31. juli 2021.


 

Polens største rockmusik-festival Pol’and’Rock, der skulle begynde den 30. juli, er aflyst i den traditionelle udgave. Festivalen hører hjemme i Kostrzyn ved Oder-floden. Festivalen arrangeres af Det Store Juleorkester (WOSP), som er den største frivillige organisation for indsamling af midler til sociale formål, primært børn. Men til trøst for de normalt mere end en halv million deltagere, så gennemføres festivalen og kan følges online.

Invitation til online festival

– Vi inviterer dig til de tre dages festival! Vi skaber det smukkeste rum i verden – et online møde fyldt med kærlighed, venskab og musik med masser af festivalgæster og lyde. Vi har trods alt en masse af disse øjeblikke i vores arkiver, og kunstnerne vil helt sikkert give dig mange varme ord med på vejen om venskab. Hjemme hos dig selv, eller måske du kan finde et godt sted, måske ved en sø, på sejltur eller i en lysning, hvor du kan starte din computer. Uanset hvor du er, vil der være festival fra tidlig morgen til sen aften, skriver arrangøren.

Initiativtager og chef for indsamlingen Det Store Juleorkester siden 1993, Jacek Owsiak, har meddelt at han stopper som chef. Det sker efter at hans ven og støtter af indsamlingen, borgmester Pawel Adamowicz brutalt blev myrdet ved sidste års indsamlingsfinaleshow i Gdansk. På billedet ses han sammen med enken, Magdalena Adamowicz, der i dag er medlem af Europa-Parlamentet. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

Initiativtager og festivalleder siden begyndelsen i 1995, Jerzy Owsiak, er en populær for hans stærke indsats for fattige og syge børn. Organisationen Det Store Juleorkester (WOSP) har også spillet en stor rolle ved at skaffe værnemidler og hospitalsudstyr til at modvirke covid-19 sygdommen.

Den næste traditionelle festival med publikum er programsat til perioden fra den 29. til den 31. juli 2021

LÆS MERE OG SE FESTIVALEN 2020 HER