Polens største spillefilm festival begyndt i Gdynia

Spillefilm festival Gdynia
Gdynia Filmfestival er skudt i gang. Flere tusinde fagfolk ventes at deltage i festivalen ugen igennem. Festivalen er Polens største for spillefilm, og besøges af filmfolk fra hele verden. PR-foto.

GDYNIA: Polens største spillefilm festival er skudt i gang. Det er 46. gang at festivalen gennemføres med tusindvis af gæster.


Polens største spillefilm festival er skudt i gang. Til om med lørdag ventes flere tusinde filmfolk fra hele verden til Gdynia, som er et stort mødested for branchens folk.

Den 46. polske filmfestival i Gdynia består af en lang række konkurrencer, debatter og andre møder, der fysisk vil være fordelt på flere steder. Musikteatret i Gdynia, Gdynia Film Center og Helios biografcenter i Gdynia danner rammen om festivalen. Blandt de mange konkurrencer er 24 film, der er produceret på filmskoler i en af konkurrencer. Festivalen lægger vægt på unge talenter og talentudvikling.

LINK: Se festivalprogrammet 2021

50 nye på spillefilm festival

Der vises cirka 50 nye film på årets filmfestival i Gdynia. Bag arrangementet er Kultur- og sportsministeriet, Det Polske Filminstitut, Den polske producentforening, samt Gdynia og Pomorskie regionen.

I 2014 havde Gdynia Filmfestival fokus på danske film, og en lang række danske filmkunstnere deltog i den ugelange festival.

LÆS MERE: 46. Gdynia Filmfestival