Politiken: Poznan er Polens nye turistmagnet

poznan_arbejde_butik_jens_moercj
De polske myndigheder opfordrer polakkerne til at blive hjemme, men mange unge ignorere advarslerne, og det bekymrer de polske myndigheder. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Dagbladet Politiken betegner Poznan som Polens nye turistmagnet. Flere danskere har fået øjnene op for landets femte største by.


Siden der blev etableret direkte flyforbindelser fra Øst og Vestdanmark til Poznan, er interessen for Polens femte største by øget markant i Danmark. Dagbladet Politiken har for nylig besøgt Poznan, og udråbt den første polske by, som landets nye turistmagnet. Begejstringen er stor for den historiske by, midt mellem Berlin og Warszawa.

LÆS OGSÅ
Billund Check-In: Polens ældste by er bade hyggelig og moderne

I Politikens rejseanmeldelse står der: Poznan har nemlig alt. En spændende historie, interessante seværdigheder og arkitektur fra flere forskellige tidsperioder, et rigt kulturliv og ikke mindst et bredt udvalg af gode og billige restauranter til priser på det halve af de danske.

I anmeldelsen henvises til 12 steder i Poznan, der anbefales. Læs hele anmeldelsen herunder.

LÆS MERE
Politiken: Velkommen til Polens nye turistmagnet Poznan

Fem største turistbyer

Poznan er Polens femte største by, og rangere også som nummer fem over de mest besøgte byer af turister i landet. Det er Krakow, Warszawa, Gdansk og Wroclaw der indtager de første fire pladser, selv om Politiken i begejstringen for Poznan, gør byen til den mest besøgte efter Gdansk og Krakow.

Der er lavpris fly til Poznan fra Billund Lufthavn og Malmø, og daglige fly med SAS til Poznan fra København, og med LOT via Warszawa fra Billund og København.