Politiker skælder dansk presse ud for hetz mod polakker

  Jens_Rohde_polen_tv2_news_polennu

  Medlem af Europa-Parlamentet for Venstre Jens Rohde, langede i søndagens udgave af TV2 programmet Presselogen, ud efter danske mediers hetz mod polakker, som han mener er uværdig. Foto: Peter Malberg, polennu.dk.


  AARHUS: En herboende polak og medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, Jens Rohde, langede søndag ud efter dansk presse for hetz mod polakker.


  Medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, Jens Rohde, langede i weekenden kraftigt ud efter dansk presse, som han mener fører en hetz mod polakker i debatten om velfærdsydelser over landegrænser.

  – Aviserne må stå til ansvar for det indhold de vælger at bringe, sagde Jens Rohde i TV2 programmet Presselogen.

  Ikke værdigt

  – Ingen har glæde af den hetz, det er ikke åndelig værdigt – og økonomisk set er det dumt, sagde Jens Rohde søndag om mediernes hetz på polakker.

  Polakker gjort til syndebukke

  Polakkerne er blevet gjort til syndebukke i danske medier som eksempel på personer, der misbruger danske velfærdsydelser. Programmet havde samlet en række eksempler på mediernes ofte ensidige brug og omtale af polakker.

  Herboende polak

  Baggrunden for debatten var en herboende polak, der arbejder for 3F, som ikke længere kan finde polakker i Danmark, der vil stille op til interview for danske medier. Alene fordi de føler sig udnyttet, og ikke vil være en del af hetzen eller blive misforstået.

  SE TV
  Eksternt link: TV2 Presselogen

  Ekstra Bladet i hetz

  Blandt andet var en lederartikel fra Ekstra Bladet med ordene; børnechecks suser af sted til polske børneflokke uden for Danmark til debat. Det er til trods for at både tyskere og svenskere hæver langt flere børnepenge og andre sociale ydelser end polakker, og andre fra central- og øst Europa.

  Redaktør: Uacceptabelt

  – Det er helt uacceptabelt. Det sender det der billede af, at polakkerne ikke er her for at arbejde, men for at snyde os, lyder det fra Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Polske unge er skuffede over danske politikere hetz

  Afviser kritik

  Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, afviste dog kritikken:

  – Det her handler om at illustrere, at der er danske børnepenge, som ryger til Polen. Jeg mener ikke, det er hensigtsmæssigt, at man har en ydelse, som er så meget mere værd i Polen, fordi det netop i Polen bliver brugt som et argument for at få folk herop, forklarer Poul Madsen.

  Bare fordi det er polakker

  Medlem af Europaparlamentet, Jens Rohde, mener at medierne mangler at tegne det fuldstændige billede af, at den fri bevægelighed i sidste ende er en god forretning for hele Europa. Han mener ikke debatten ville have kørt på samme måde, hvis der var tale om tyskere, franskmænd og svenskere – og ikke om polakker, rumænere og bulgarere:

  – Der er noget, der tyder på at I ville have grebet den debat anderledes an, og I må altså stå til ansvar for hvad I skriver i jeres aviser, sagde Jens Rohde til de fire redaktører i programmet Presselogen.

  Forskel?

  Jørgen Ramskov, der er redaktør af radiokanalen 24/7 forsvarede sig med, at der er forskel på om det er tyskere eller svenskere der får sociale ydelser i Danmark, eller polakker. Der kom dog ikke nogen nærmere forklaring på dette udsagn i udsendelsen.

  polennu.dk vil forsøge, at få en uddybning af dette synspunkt fra radioredaktøren en af de nærmeste dage.