Politisk kaos: Ny afstemning efter Kaczynski nederlag

Politisk kaos i Polen
Formanden for det polske underhus Sejmen, Elżbieta Witeks, har gennemført en ny afstemning om udsættelse af spørgsmålet om en ny medielov. Nu er flertallet skiftet, og loven bliver ikke udsat. Foto: PN Teknik.

WARSZAWA: Et knebent flertal i det polske parlament har nu afvist at udsætte behandlingen af en ny medielov. Medlemmer kræver formandens afgang.


Nyt politisk kaos i Polen. Der har været råb og skrig i det polske parlament i aften.

Klokken 17.30 besluttede et flertal i det polske parlament at udsætte afgørelsen om en ny medielov til september. Men det holdt ikke længe.

LÆS OGSÅ: Flertal uden om regeringen afviser ny medielov

Nu har parlamentet nemlig efter forhandlinger gennemført afstemningen igen. Og det har givet et andet resultat. Nu er der 229 medlemmer der er imod en udsættelse – og 225 for. Tre medlemmer fra Kukiz’15 havde skiftet meningen i sagen, da afstemningen blev gennemført igen to timer senere. Ifølge polennu.dk kilder, har Kukiz’15 folk fået tilbudt en næstformandspost i Sejmen. Det er ikke bekræftet.

Kaos i parlament

En samlet opposition kræver nu Sejmen formanden Elżbieta Witeks afgang, da en ny afstemning er i strid med den polske forfatning. Formanden for Sejmen hævder, at det er fuldt lovligt. Det sker efter konsultationer med fem jurister, oplyser formanden.

Det ventes, at der stemmes om den kontroversielle medielov senere i dag. Det er fortsat uvist om der er flertal for medieloven. polennu.dk følger dramaet i det polske parlament.

LINK: TVN24

Mere nyt om polakker og Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00