Polsk 100 års jubilæum i DR-koncerthus

  polennu_polens_nationale_radio_symfoniorkestkatowice_9_september

  Det Polske Nationale Radio Symfoniorkester i Katowice giver koncert i DR Koncerthuset den 9. september i anledning af 100 året for Polens uafhængighed. Foto: DR.


  KØBENHAVN: Polen markerer 100 års jubilæum med stor koncert af det nationale radiosymfoniorkester fra Katowice i DR-koncerthus.


  Den 9. september kommer Polens Nationale Radio Symfoniorkester fra Katowice til København for at give koncert i anledning af 100 året for Polens uafhængighed.

  Stærk opstilling

  Koncerten dirigeres af Alexander Liebreich, der vandt International Classical Musik Award i 2017. Liebreich har været chefdirigent for Münchener Kammerorchester og fra september i år skal han lede Prags Radio Symfoniorkester.

  Det er den 23-årige pianist Szymon Nehring der spiller klaverkoncerten. Nehring har vundet Arthur Rubinstein International Piano Master Competition i Tel Aviv. Han er uddannet fra Yale School of Music under Boris Bermann og har spillet utallige koncerter over hele Europa.

  200 udgivelser

  Det Polske Nationale Radio Symfoniorkester i Katowice er en stærk ambassadør for polsk musik. Således har de haft fokus på polske komponister og indspillet mere end 200 albums. Orkesteret er også kendt for koncerter med blandt andet Witold Lutoslawski, Henryk Mikołaj Gorecki og Krzysztof Penderecki.

  Til koncerten i september i DR Koncerthuset opføres blandt andet: Edvard Grieg: Peer Gynt Suite Nr. 1 (uddrag) Frédéric Chopin: Klaverkoncert nr. 1 i e-mol, op. 11 Koncert for Orkester fra 1954 af Witold Lutoslawski

  Polen blev en selvstændig nation igen efter Første Verdenskrig, og den 11. november fejres 100 års dagen.

  KØB BILLET
  Eksternt link: Koncert i DR-koncerthus 9. september