Polsk baby-boom i Storbritannien

  Tvillinge_babyer

  Polakker i England og Wales får flere børn end polakkerne i Polen. Arkivfoto.


  LONDON: Polakker i Storbritannien får næsten dobbelt så mange børn som landsmændene i Polen.


  Selv om fødselstallet i Polen er meget lavt, så går det noget bedre for polakker uden for Polen.

  2,13 børn

  Storbritanniens nationale statistik kontor oplyser i en ny undersøgelse, at polske kvinder i England og Walesa føder 2,13 børn i gennemsnit, men tallet i Polen kun er på 1,3. Samme undersøgelse viser, at de britiske kvinder i gennemsnit får 1,9 børn.

  Tre procent af alle fødsler i England og Wales er dermed fra polske mødre.

  Nemmere opvækst

  Rektor ved Lazarski universitetet i Warszawa, professor Krystyna Iglicka siger til dagblandet Rzeczpospolita , at polske pars stigningen i viljen til at få børn i Storbritannien hænger sammen med de sociale forhold og jobsituationen.

  Demografisk bombe

  Polens politikere forsøger at afværge en demografisk krise – befolkningen i den erhvervsaktive alder (15-64 år) forventes at falde med 40 procent inden for de næste 50 år. Eksperter opfordrer landet til at se igen på sine politikker vedrørende børnepasning.

  Regeringen må handle

  Irena E. Kotowska fra Institut for Statistik og Demografi siger, at Storbritannien er et nemmere sted at opdrage børn end i Polen – et problem regeringen i Warszawa bliver nødt til at løse, hvis den vil lokke polakkerne tilbage til Polen og øge fødselstallet der.