Polsk band nomineret til engelsk musik-pris

Polsk_band_R

Det polske band R.U.T.A. er nomineret for albummer Mod Øst. Frihed eller Død, der udkom i 2012. PR-foto.


LONDON: Bandet R.U.T.A., der er kendt for at kombinere punk med traditionel polsk musik er blevet nomineret til Songlines musik-pris.


Det britiske magasin Songlines musik-pris uddeles i slutningen af denne måned til musikere, der repræsenterer etnisk musik fra hele verden.

Det polske punk band R.U.T.A. er nomineret til dette års pris som bedste band.

Anarkistisk punk blandet med folkemusik

R.U.T.A. udgav deres debut album i 2011 og kombinerer i deres udtryk punk med traditionel polsk folkemusik.

Bandets navn står for Bevægelsen for Utopi, Transcendens og Anarki, og bandets sange har ofte anarkistiske budskaber med titler som Moder Anarki og Til våben mod adelen.

Mod øst

R.U.T.A. er nomineret for deres album fra 2012 med titlen Mod Øst. Frihed eller Død. Albummet er indspillet sammen med musikere fra Ukraine og Hviderusland.

– Udgivelsen af albummet Mod Øst har de sidste tre måneder fået en særlig næsten profetisk betydning, siger R.U.T.A.s grundlægger Maciej Szajkowski.

– Vi er med hele vores hjerte sammen med vores venner fra Ukraine, og vi tror på, at friheden kommer til at vinde både i Kiev og i Moskva.

HØR MUSIK
Eksternt link: R.U.T.A. (Youtube)


Vinder kåres i april

R.U.T.A er nomineret til Songlines pris for bedste band sammen med det irske band Clannad, spanske Los Desterrados og Touareg-bandet Tamikrest.

Foruden prisen for bedste band uddeles prisen for bedste musiker, prisen for bedste debuttant og prisen for bedste tværkulturelle samarbejde.

Vinderne kåres af Songlines redaktion og offentliggøres i næste blad, der udkommer 25. april.