Polsk-dansk mindehøjtidelighed i Mindelunden

  Mindelunden_10_november_Danmark_Polen_polennu

  Tidligere modstandsfolk fra Anden Verdenskrig og den polske ambassade, havde kaldt sammen til mindearrangement i Mindelunden i eftermiddag. Foto: Mette Staal.


  KØBENHAVN: Den polske ambassadør i Danmark Rafal Wisniewski og foreningen Danske Veteraner 1940-45 inviterede i dag til mindehøjtidelighed og markering af Allehelgensdag.


  Ceremonien fandt sted i Mindelunden i Ryvangen i København med deltagelse af forsvarsattachéer fra flere lande, repræsentanter fra den polske ambassade, danske veteraner fra Anden Verdenskrig og civile danskere og polakker.

  Forfatter om faldne

  Forfatteren Dines Bogø fortalte om et par af de faldne modstandsfolk, nemlig det nygifte polsk/danske ægtepar Lucjan og Lone Maslocha, der blev dræbt 3. januar 1945.

  Eneste kvinde og udlænding

  Af de 105 modstandsfolk, som er begravet i Mindelunden, er Lucjan Maslocha den eneste udlænding, mens Lone Maslocha er den eneste kvinde.

  Lagde kranse

  Den polske ambassadør, den polske forsvarsattaché og Lone Maslochas niece lagde en krans ved Lusjan og Lone Maslochas grave, og repræsentanter fra Danske Veteraner 1940-41 og nogle af de andre deltagere i mindehøjtideligheden lagde kranse for de faldne modstandsfolk.

  Reception

  Efter mindehøjtideligheden var den polske ambassadør vært for en reception i den polske ambassade på Richellieus Allé i Hellerup.

  Læs mere om Lusjan og Lone Maslocha i Dines Bogøs bog ’Dræbt af Gestapo’ på nedenstående link:

  LÆS MERE
  Eksternt link: Om bogen ’Dræbt af Gestapo’