Polsk film vinder på international filmfestival i Valencia

  Kærlighed

  Kærlighed af Slawomir Fabicki er en fortælling om en stor følelse, som bliver sat på prøve. PR-foto.


  VALENCIA: Den polske film “Kærlighed” af Slawomir Fabicki har vundet den 28. Internationale filmfestival i Valencia.


  Filmen, Kærlighedder er instrueret af Slawomir Fabicki, har fået Luna Prisen, som tildeles den bedste film på den Internationale Filmfestival Cinema Jove i Valencia. Alle juryens medlemmer stemte på den polske film, som i de spanske medier beskrives som ”et drama, der udspiller sig mellem følelserne, skinnet og virkeligheden”.

  Skjult hemmelighed

  Kærlighed er en fortælling om et kompliceret forhold mellem Tomek, en 30-årig mand og hans hustru, Maria. Det virker på overfladen som om de er lykkelige, fordi de har “alt”, som man kan ønske sig: karrierer, lejlighed og et barn på vej. Men Maria skjuler på en chokerende hemmelighed fra fortiden, og det ændre ægteskabet i al fremtid.

  Anerkendt filmskaber

  Slawomir Fabicki fik inspiration til filmen fra en artikel i det polske dagblad Gazeta Wyborcza i 2008. Hans film er allerede blevet belønnet med priser på filmfestivaler i Georgien, Litauen og Grækenland.

  Fabicki anses for at være de mest interessante unge polske instruktører. Hans filmA Man Thing fra 2001 blev nomineret til en Oscar i kategorien kortfilm, mens hans første spillefilm Retrieval fra 2006 fik en pris ved Cannes filmfestival.