Polsk firma er verdens bedste til genbrug af affald

  wef_davo_polsk_firma

  Et polsk firma får mandag en prestigefyldt pris overrakt på World Economic Forum i Davos for at være verdens bedste til genbrug af affald. Foto: WEF.


  DAVOS: Et polsk firma får mandag en international miljøpris på World Economic Forum for at være verdens bedste til genbrug af affald.


  Det polske firma Bioelektra Group får mandag overrakt en prestigefuld pris under verdens vigtigste økonomiske topmøde World Economic Forum i Davos i Schweiz.

  Bedst i verden til affald

  Det polske firma får prisen på topmødet for at have opfundet en helt ny teknologi til at sortere og genanvende affald ved at sterilisere og tørre det.

  – Vi er de eneste i verden, der har udviklet en teknologi, der gør det muligt at udskille biologisk nedbrydelige dele fra kommunalt affald og lave det om til biomasse, siger direktør for Bioelektra Group Jaroslaw Drozd til polennu.dk. Biomassen kan herefter anvendes til f.eks. byggematerialer, gødning eller biobrændsel, tilføjer direktøren.

  Flest stemmer

  BioelektraGroup har fået flest stemmer i konkurrencen om at være den mest inspirerende og innovative virksomhed i verden inden for cirkulær økonomi (The Dell Circular Economy Peope’s Choise Award).

  LÆS MERE:
  Eksternt link: Bioelectra Group (engelsk)

  Lever op til 2030 EU-krav

  Bioelektra Groups teknologi gør det muligt at genanvende 96 procent af affaldet. Teknologien er derfor verdens eneste nuværende teknologi, der lever op til EU’s krav om 65 procents bæredygtighed, der kommer til at gælde i EU fra 2030, oplyser den stolte polske virksomhed.

  Interesse fra hele verden

  Den polske virksomhed har allerede oplevet interesse fra store dele af verden, herunder USA, Tyskland, Saudi-Arabien og Kina.

  – Takket være lave driftsomkostninger og høj effektivitet kan teknologien anvendes i alle lande i verden, uanset hvor udviklede de er, fortæller Jaroslaw Drozd.

  Danmark fik første pris

  Der uddeles i alt syv priser i Davos for cirkulær økonomi. Første år priserne blev uddelt var i 2015, og her fik Danmark prisen for at være den førende region i verden til at udnytte potentialet i cirkulær økonomi.

  LÆS MERE:
  Eksternt link: World Economic Forum 2017