Polsk fodbold-nederlag mod England på Wembley

Polen_tabte_i_fodbold_mod_England_på_Wembley

Polen formåede ikke at spille op til det engelske niveau ved VM-kvalifikations kampen på Wembley. Foto: Det Polske Forboldforbund PZPN.

LONDON: Polen var dømt ude af VM inden tirsdagens opgør mod England, men polakkerne spillede en god kamp på Wembley stadion i London.

Polen spillede i går aftes VM-kvalifikation mod England på Wembley stadion i London. Polen kunne i forvejen ikke nå at kvalificere sig til VM i Brasilien i 2014, og kampen var den sidste for landstræner Waldemar Fornalik. En flot afslutning, trods nederlaget på 0-2.

Kampberedt hold

Det var alligevel et kampberedt polsk hold, der var klar på Wembley stadion i går. Polen havde da også to gode målchancer inden for de første 20 minutter ved Sobota og Lewandowski. Polen formåede dog ikke at spille op mod det engelske hold, der dominerede det meste af kampen.

18.000 polske tilskuere

Det polske hold havde usædvanligt god opbakning på Wembley stadion. Normalt får de besøgende hold kun lov at sælge 9.000 billetter til deres tilskuere, men det engelske fodboldforbund (FA) havde forud for kampen mod Polen besluttet at fordoble antallet af billetter til polske fans til 18.000. FA var bange for, at de mange polakker, der har bosat sig i England, ellers ville købe billetter blandt de engelske fans, hvilket kunne skabe risiko for uroligheder.

England overlegne

Samlet set var det England, der havde flest chancer og sad bedst på spillet i kampen. Kort før pausen scorede Wayne Rooney til 1-0 på oplæg fra Leighton Baines. Anden halvleg bød på en rigtig stor polsk chance til Lewandowski. England havde flere chancer, der dog blev afværget af den polske målmand Wojciech Szczesny, der spillede en forrygende kamp. To minutter før overtiden lykkedes det englænderne at score til slutresultatet 2-0 ved Gerrard.