Polsk forbud mod salg af alkohol ved fodboldkampe

Forbud_mod_alkohol_på_polske_fodbold_stadions_op_til_EM_slutrunden_i_2012_i_Polen_og_Ukraine

De polske fodboldfans kan i fremtiden ikke nyde alkohol til fodboldkampe, har det polske parlament besluttet. Kun den polske præsident kan stoppe lovforslaget om øl-frie fodboldkampe. Foto: PNB.


Polske præster og politikere protesterer mod et nyt lovforslag, der vil forbyde salg af alkohol ved store arrangementer som koncerter og fodboldkampe.


Et flertal i det polske parlament Sejmen støtter nu overraskende et ændringsforslag fra Senatet, der helt vil forbyde salg af drikkevarer med alkohol til koncerter og fodboldkampe.

Regeringen vakler

Polens viceindenrigsminister Adam Rapacki sagde i går, at regeringen oprindeligt ikke var imod salg af alkohol, fordi man vil give arrangørerne gode indtægtsmuligheder.

Og parlamentet besluttede da også så sent som i februar, at det skulle være tilladt at sælge øl under normale omstændigheder, men ikke til såkaldte ’høj risiko’ arrangementer. Stærke drikke som f.eks. vodka skulle også forbydes.

Men efter det politiske arbejde med lovforslaget i parlamentets andet kammer Senatet, er forslaget nu blevet ændret til et total forbud mod salg af alle former for alkohol ved bl.a. fodboldkampe.

Præsterne råber højt

Forbuddet har udløst et ramaskrig blandt politikere, men senest har også flere polske præster vendt sig mod forslaget, men indtil videre forgæves.

Sikkerhed ved EM

Tilhængerne af den nye lov påpeger, at det er et nødvendigt initiativ i forhold til sikkerheden i forbindelse med afviklingen af Europamesterskaberne i fodbold i 2012, som skal spilles i Polen og Ukraine. Det er dog ikke et krav som det internationale forbund har stillet til polakkerne.

Præsidentens underskrift

Nu mangler kun den polske præsidents underskrift før beslutningen i Sejmen og Senatet kan ophæves til lov.