Polsk fremstød for Krakow og Sopot i Herning

Polen i Herning
Interessen for Polen har været stort fra begyndelsen af Ferie for Alle, siger en repræsentant fra den polske turistorganisation PTO til polennu.dk. Her ses nogle af de interesserede på standen i Herning lørdag. Foto: Monika Pawlowska, PTO.

HERNING: I denne weekend kan interesserede møde Polen og polakker på turistmessen Ferie for Alle i Herning, der blev skudt i gang fredag.


Polen er igen i år med på den populære turistmesse Ferie for Alle i Herning. Fra polsk side er der fokus på Krakow og den populære badeby Sopot, der er naboby til Gdansk. Men Polen er ikke alene. Mere end 600 udstillere og 2.000 ferieeksperter er også med på Ferie for Alle, der åbnede i MCH Messecenter Herning fredag.

– Vi har oplevet en meget stor interesse fredag, og i dag er der et stort indryk af familier, der er interesseret i rejser til Polen, siger Monika Pawlowska fra Polens Turist Organisation (PTO).

Polen i syd

Polen stiller op med tilbud fra Krakow og området omkring, der byder på et hav af kultur- og naturoplevelser. Området er ikke grund blandt det mest populære rejsemål for udenlandske turister. Ud over den gamle og historiske kongeby Krakow, der som en af de eneste byer i Polen ikke blev udbombet under Anden Verdenskrig, er i forvejen kendt af mange. Men området rummer også Wielicka saltminen, Dunajec-floder og Tatra-bjergene med den populære vintersports by Zakopane. Det er alt sammen i den sydlige del af Polen.

Polen i nord

I den nordlige del af Polen er det den populære badeby Sopot, der er fokus på i Herning. Det historiske Grand Hotel, var stedet hvor Adolf Hitler første gang så parodien med ham. Det var i Charles Chaplin-filmen Diktatoren. Senere blev hotellet overtaget af russiske KGB, og under kommunisttiden var det stedet for Østblokkens alternative internationale melodigrandprix. Sopot er også den mest populære badeby i Polen, som også har Europas længe badebro – den såkaldte Molo, der er kendt fra utallige film. Det er også i Sopot at de rigeste polakker bor. Men byen er til andet end afslapning på stranden. Der er også mange muligheder for aktiv ferie med vandreture, sejlads, cykling, surfing – ja, endda skøjteløb. Og hotellerne i området, er på et højt niveau, der har et meget højt niveau når det gælder service og kvalitet.

Polen har fælles stand med Tjekkiet, og på den polske stand kan man også møde repræsentanter for hoteller, byer, seværdigheder og rejsebureauer. Hvis du ikke skal til turistmesse i Herning, kan du læse mere om Polen som turistland på linket under.

LINK: Mere om Polen som turistland på dansk

Tiden efter corona

Ved den officielle åbning roste direktør Georg Sørensen fra MCH alle samarbejdspartnerne, for at have fået messen etableret på rekordtid efter lempelser i restriktioner, efter to år med corona nedlukninger.

– Corona har lært os, at det digitale møde på ingen måde kan stå alene, så lad os sammen nyde, at det personlige møde og det at rejse nu igen er muligt. Takket være jer er Ferie for Alle fortsat det bedste mødested at lave forretninger – med både kunder og med den samlede rejsebranche, og takket være jeres indsats har Ferie for Alle som vanligt rigtig, rigtig meget at tilbyde kunderne, lød det fra Georg Sørensen, der også benyttede lejligheden til at sende en varm tanke til Ukraine.

Ferie for Alle fortsætter frem til søndag eftermiddag. Læs mere om messen på linket under:

LINK: Ferie for Alle 2022 Herning

polen_turist_messe_ferie_for_alle_pto_polennu_lars_moeller
Ferie for Alle messen før corona-nedlukningerne. Foto: Lars Møller.