Polsk kritik af tidligere tysk kanslers forhold til Putin

  Polens_udenrigsminister_Radoslaw_Sikorski_kritiserer_Tysklands_tidligere_kansler_Gerhar_Schröder_for_sit_forhold_til_Putin_1

  Polens udenrigsminister finder det usmageligt, at Tysklands tidligere kansler Gerhard Schröder fejrede sin fødselsdag med Vladimir Putin samtidig med, at tyske OSCE-observatører blev holdt som gidsler i Ukraine. Foto: Polens udenrigsministerium.


  WARSZAWA: Polens udenrigsminister kritiserer den tidligere tyske kansler Gerhard Schröder for sit nære forhold til præsident Putin.


  Polens udenrigsminister Radoslaw Sikorski har i et interview med magasinet Newsweek udtalt kritik af Tysklands tidligere kansler Gerhard Schröder, efter at Schröder i sidste uge fejrede sin 70 års fødselsdag sammen med Ruslands præsident Vladimir Putin i Skt. Petersborg.

  Dårlig smag

  – At sidde og omfavne præsident Putin, samtidig med, at hans underordnede holdt flere OSCE-observatører, herunder tyskere som gidsler, vidner ikke om god smag, sagde Radoslaw Sikorski til Newsweek.

  Formand for Nord Stream

  – Pensionerede politikere beskæftiger sig på forskellige måder, og de behøver ikke at tjene penge, der lugter, sagde Sikorski om Gerhard Schröder.

  Bemærkningen henviste til, at Schröder er formand for aktionærforeningen for Nord Stream, der transporterer gas direkte fra Rusland til Tyskland gennem en ledning i Østersøen, og hvis aktier er 51 procent ejet af det russiske selskab Gazprom.

  Mere positiv over for EU

  Radoslaw Sikorski er ifølge interviewet blevet mere positiv over for EU gennem de seneste år.

  – EU er bedre, end jeg troede, men den er stadig ikke så god, som den kunne være, sagde Sikorski. Det er især beslutningsprocessen, der har overrasket den polske minister postivt.

  – Der er ingen regler i EU, der gennemføres uden polsk indflydelse. Det betyder, at Polen som et mellemstort land i Europa har større indfydelse på, hvad der sker på kontinentet, end vi ville have haft, hvis vi havde haft vores suverænitet i gammeldags forstand, sagde Sikorski.